Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

"Road Trip" - Τατιάνα Τζινιώλη



Την Τατιάνα Τζινιώλη τη γνώρισα όταν ακόμα έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του βιβλίου. Ήταν να μην πάρει φόρα όμως! Σήμερα μας συστήνει το "Road Trip", που κυκλοφόρησε πέρυσι τέτοια εποχή και εντωμεταξύ ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου!
 

Σύστησε μας το “Road Trip”! Τι το κάνει ξεχωριστό;

Το Road Trip είναι ακριβώς αυτό. Ένα Road Trip σε έξι πολιτείες της Αμερικής, από Καλιφόρνια έως Σικάγο. Συγχρόνως, είναι και ένα "ταξίδι" για τον χαρακτήρα του Άνταμ και της Κέιτ, αφού μέσα σε ένα αυτοκίνητο γνωρίζονται, μεγαλώνουν και αντιλαμβάνονται καλύτερα τα θέλω και τα όνειρά τους.

Οι χαρακτήρες σου, ο Άνταμ και η Κέιτ πότε διαμορφώθηκαν στο μυαλό σου; Πριν την ιστορία ή κατά τη διάρκεια της;

Πριν ξεκινήσω να το γράφω είχα μόνο κάποια βασικά στοιχεία τους που ήθελα. Ο Άνταμ να είναι ένας αντισυμβατικός τύπος, διαφορετικός από αυτό που είχε συνηθίσει η πιο συντηρητική Κέιτ. Αλλά ως εκεί. Μετά, πήραν μόνοι τους τα ηνία και εγώ απλά ακολούθησα το ταξίδι τους.

Έχεις κοινά στοιχεία μαζί τους; Κυρίως με τον γυναικείο χαρακτήρα σου ταυτίζεσαι;

Δε θα το έλεγα. Γενικά δεν ταυτίζομαι με τους χαρακτήρες μου γιατί προτιμώ να ασχολούμαι με γνωρίσματα, βιώματα, εμπειρίες που δε γνωρίζω. Το βρίσκω πιο ενδιαφέρον να εξερευνώ χαρακτήρες με τους οποίους δεν ταυτίζομαι έως και καθόλου, παρά με κάποια/ον που μου μοιάζει.

Ο Άνταμ είναι για σένα ο ιδανικός σύντροφος; Σίγουρα είναι για την πρωταγωνίστρια σου, με σένα όμως τι γίνεται;

Για την Κέιτ είναι σίγουρα. Νομίζω για τις περισσότερες είναι, καθώς πρόκειται για έναν υποστηρικτικό τύπο, με χιούμορ, ανεξάρτητο που θέλει να στέκεται δίπλα στη γυναίκα του χωρίς να την τραβά πίσω και που χαίρεται όταν εκείνη εξελίσσεται και πραγματοποιεί τα όνειρά της.

Πού πιστεύεις ότι είναι σήμερα οι ήρωες σου; Το σκέφτεσαι όταν τελειώνεις με ένα βιβλίο αυτό ή η ιστορία τελειώνει για σένα όταν γράψεις την τελευταία σελίδα;

Η ιστορία δε νομίζω πως τελειώνει με το "Τέλος". Ταξιδεύει μέσω των αναγνωστών και ο συγγραφέας τη ζει ξανά μέσα από τα μάτια τους.

Ετοιμάζεις μια νέα έκδοση τώρα κοντά! Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά;

Αυτή τη φορά, αλλάζω πολιτεία. Πάω Μανχάταν και μένω εκεί. Πρόκειται για μία ερωτική τριλογία που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη. Το πρώτο μέρος ονομάζεται "Ένα βράδυ" και θα κυκλοφορήσει το Μάιο από τις εκδόσεις Πηγή. Μπορεί να είναι τριλογία, όμως η κάθε ιστορία είναι αυτοτελής και το μόνο τους κοινό στοιχείο είναι πως εκτυλίσσονται στο Μανχάταν.


Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για τους χαρακτήρες του νέου βιβλίου σου;
  
Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι ο Τζέισον και η Κίρστεν. Ο Τζέισον είναι ο τύπος που δε θες με τίποτα να συναντήσεις. Πρώην μοντέλο, εργένης εκ πεποιθήσεως, επιπόλαιος και ανώριμος, αλλά παρ όλα αυτά είναι πάντα πολύ ειλικρινής. Η Κίρστεν από την άλλη είναι το αντίθετό του. Εργατική, δοτική και με αρκετό εγωισμό που δεν δέχεται ή ανέχεται τις βλακείες του καθενός. Και αυτοί οι δύο άνθρωποι βρίσκονται.


Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο βιβλίο και ανυπομονούμε για την παρουσίαση του που θα γίνει την Τετάρτη 11 Μαίου στο Polis Art Cafe!