Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

"Το Μεγάλο Τζέρτζελο" - Απόσπασμα 2



της Στέλλας Καραμπακάκη

"Τα κανάλια βούιξαν με το φοβερό αυτό γεγονός, ενώ κανείς από τους παρευρισκόμενους βουλευτές που κατάφεραν να βγούνε από το κτίριο ζωντανοί –αν και με κάποιες… ελλείψεις μελών ο καθένας- δεν μπορούσε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδόθηκε η έκρηξη, αλλά η συμφορά ήταν μεγάλη. Οι βουλευτές της κυβέρνησης, αλλά και αρκετά μέλη της αντιπολίτευσης αποδεκατίστηκαν, ήταν αδύνατον λοιπόν όσοι επέζησαν να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας ακόμα και εάν συνεργάζονταν όλοι μεταξύ τους. Από την άλλη ακόμη και εάν τα κατάφερναν δεν υπήρχε περίπτωση η Γερμανία και η υπόλοιπες ισχυρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχτούνε το «ελληνικό φιλέτο» να κυβερνάται από ένα τσούρμο ανάπηρους.
Η χώρα αντιμετώπιζε μια φοβερή ασύμμετρη απειλή, ανάλογη, αν όχι μεγαλύτερη, από αυτήν της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής έδιναν και έπαιρναν.
Αποφάσισαν λοιπόν τα μεγάλα κεφάλια ότι είχε έρθει η ώρα να ανασταλούν τα περισσότερα από τα άρθρα του Συντάγματος. Και βέβαια ήταν αναγκαίο να σχηματιστεί κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης".


Κυκλοφορεί από τη Phonographic Society Books 

Για παραγγελίες πατήστε ΕΔΩ